TOTAL WASTE OF CYBERSPACE

Teoriseminarium 3

Marknads Estetiken, Persson.

s. 146:’’Kulturforkaren Umberto Eco ger i en ögonblicksbild en tillspetsad med talande sammanfattning av de postmoderna tillstånd: ’’När du, inom loppet av tjugofyra timmar reser (som jag gjorde medvetet) från Disneylands falska New Orleans till det riktiga New Orleans, från äventyrslandets vilda flod till en tur på Mississippifloden, där hjulångarens kapten säger att det är möjligt att se alligatorer där på flodbankerna och du sen inte ser några, så riskerar du att drabbas av hemlängtan till Disneyland där de vilda djuren inte behöver lirkas fram. Disneyland talar om för oss att teknologin kan ge oss med verklighet än naturen.’’ 

TANKEGÅNG

I en digital utopi där du får möjlighet att vara vem du vill, leva i vilken värld du vill, du kan göra exakt vad du vill. Varför skulle en tacka nej?

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2022 Camilla Ranta

Tema av Anders Norén